The Library of Kunming University of Science and Technology Opened

In February 2012, the Library of Kunming University of Science and Technology opened. The building consists of a stacked cubic massing on a plinth with bi-axial symmetry and a vertical central atrium. We organized the programme for according to access to natural light. On typical levels, reading desks are positioned near the facades for natural light whilst book shelves are placed inwards, with a continuous “knowledge corridor” of books running around the central atrium core that consists of other service facilities. The atrium is punctured on each level with 4 doorways differentiated by colours corresponding to the content, also serving as a spiritual center of the library with reading desks and seating for informal encounters. 

Subscription

Sign up for our e‐newsletter

Sign up to our free email newsletter service and we will keep you up to date with our projects.

You can unsubscribe at any time.

name

e-mail