Tianzifang Lane House refurbishment completed

                                    

In Mar 2008, Studio Twist has just completed the refurbishment of a 1930s Lane House at Tianzifang, Shanghai .Our approach to the refurbishment of this 1920s lane house is to create a modern home with traditional workmanship. The original staircase that was very steep and enclosed is re-planned to ergonomically proportions that optimize the use of small space, making use of Chinese timber screens as handrails carved with a futuristic geometric pattern so as to fill the vertical stairwell with natural sunlight to the entire house. This central space unites every room on each floor of the house as the hidden core of the house, changing with the daylight over time.

Subscription

Sign up for our e‐newsletter

Sign up to our free email newsletter service and we will keep you up to date with our projects.

You can unsubscribe at any time.

name

e-mail